Efter festen bredvid loggan
Meny

Biopublikens pris

Vinnaren av Biopublikens pris 2017 är Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Om Biopublikens pris
De tre svenska filmer som haft premiär under 2016 och som har setts av flest personer på biograf blir nominerade till Biopublikens pris. För att de filmer som har premiär under julhelgen ska ha en chans att bli nominerade så tas även biljettstatistiken från de första veckorna under 2017 med.
Det är publiken som avgör vilken film som får priset genom att rösta via Svts Duo-app, telefonsamtal eller sms. En av alla som röstat vann två biljetter till nästa års Guldbaggegala, alltså 2018, med tillhörande hotellnatt och resa.
De nominerade till Biopublikens pris 2017 var Hundraettåringen som smet från notan och försvann, Bamse och häxans dotter samt Morran och Tobias – Som en skänk från ovan.

Om Biopublikens pris
De tre svenska filmer som haft premiär under 2016 och som har setts av flest personer på biograf blir nominerade till Biopublikens pris. För att de filmer som har premiär under julhelgen ska ha en chans att bli nominerade så tas även biljettstatistiken från de första veckorna under 2017 med. Det är publiken som avgör vilken film som får priset genom att rösta via Svts Duo-app, telefonsamtal eller sms.

Läs mer om de föregående vinnarna här.
Tack till: Folkets Hus och Parker, SF Bio, SF Media och Svenska Bio.