Efter festen bredvid loggan

Guldbaggegalan 2017 direktsänds i SVT1

den 23 januari

Meny

Biopublikens pris

Galans största jury

De nominerade till Biopublikens pris 2016 är En underbar jävla jul, En man som heter Ove och Så ock på Jorden. Det är publiken som avgör vilken film som får priset genom att rösta via telefonsamtal eller sms.

Röstning
Det är publiken som utser vinnaren av Biopublikens pris genom att rösta på sin favoritfilm. Röstningen sker via telefonsamtal eller sms och pågår mellan den 8 och 18 januari, då priset delas ut under den direktsända galan.

Alla som har röstat – antingen genom att ringa eller sms:a – har chans att få ett årskort på bio. Vinnaren koras under direktsändningen den 18 januari. Årskortet på bio (Passepartoutkortet) är skänkt av biografägare och filmdistributörer och gäller under hela 2016.


Om Biopublikens pris
De tre svenska filmer som haft premiär under föregående år och som har setts av flest personer på biograf blir nominerade till Biopublikens pris. För att de filmer som har premiär under julhelgen ska ha en chans att bli nominerade så tas även biljettstatistiken från de första veckorna under det nya året med. Det är publiken som avgör vilken film som får priset genom att rösta via telefonsamtal eller sms. Läs mer om de föregående vinnarna här.

Tack till: SF Bio, Folkets Hus och Parker, Svenska Bio och SF Media.