Foto: Patrik C Österberg Mediabild

Vill du veta vilka filmer och personer som genom åren vunnit eller blivit nominerade till en Guldbagge? Det kan du i så fall ta reda på med hjälp av den kompletta Guldbaggelistan i Svensk Filmdatabas.

Alla som har vunnit eller blivit nominerade till Guldbaggar, från det att priset första gången delades ut 1964 fram till våra dagar, återfinns i den kompletta Guldbaggelistan i Svensk Filmdatabas. Där kan du till exempel ta reda på vem som vann Guldbagge som Bästa skådespelerska 1972 och vilken film som blev Bästa film 1998.

Observera att innehållet i listan kan sorteras så att den visar olika år, olika priskategorier samt nominerade och vinnare eller bara vinnare.

Med hjälp av Svensk Filmdatabas kan du också ta reda på hur många Guldbaggar en viss film eller person har fått eller blivit nominerad till. Det kan man nämligen läsa sig till på den sida som visar vilka utmärkelser som en film eller person har fått. Du kan komma till dessa sidor genom att klicka på en vinnare eller en nominerad i den kompletta Guldbaggelistan, eller genom att leta rätt på filmen eller personen via söksidan för Svensk Filmdatabas.