Den allvarsamma leken, Inbrottet, Jag älskar dig – en skilsmässokomedi, Förbjuden kärlek och Flykten till framtiden är allihop filmer som på något sätt berör Den Största Känslan och allt som den kan leda till.  Gott, ont, smärta, lycka, styrka, svaghet, undergång eller livsavgörande räddning. Att stå helt oberörd, är omöjligt. Vi har samlat ihop filmerna under ett tema vi döpt till Kärlek och konsekvens men låter dem även få komma till tals var och en för sig, här nedan.   Inbrottet Marcus Ovnell Premiär: 5 februari 2016
Ett gift par diskuterar sitt förhållande över en middag. Därefter går de till sängs, men de inser snart att någon tagit sig in i huset. Krisen som följer för paret närmare varandra, men förhållandet ställs på sin spets när verkligheten kommer ikapp.
  Förbjuden kärlek Anders Wahlgren Premiär: 26 augusti 2016 ”Kom snart” var drottning Victorias sista ord till sitt livs stora kärlek, läkaren Axel Munthe. Förbjuden kärlek är dokumentären om kronprinsessan Victorias häftiga förälskelse i läkaren Karl Axel Munthe. En kärlekshistoria som varade livet ut.  
Den allvarsamma leken Pernilla August Premiär: 9 september 2016
Arvid och Lydia träffas en vacker sommarkväll, de inleder en romans men på grund av sociala omständigheter glider de ifrån varandra. Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena och oförstörda kärleken är magnetisk, och de inleder en affär.   Jag älskar dig - en skilsmässokomedi Johan Brisinger Premiär: 30 september 2016 Marianne har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med Gustaf allt för länge och hon bestämmer sig för att skiljas. På krogen träffar hon konstnären Rodolfo - så känslosam och spännande! - vilket får Gustaf, i sin tur, att säga upp sig från sitt välbetalda jobb för att börja skriva lyrik.  Spänningen och spänningarna stiger …   Flykten till framtiden Ulf Malmros, Jaana Fomin Premiär: 11 november 2016 Året är 1973 och 22-årige Svante jobbar i skivaffär hos proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – finns räddningen och kärleken där?